tiistai 2. joulukuuta 2014

Joulukalenteri, 2. Luukku

  
 Laiva on lastattu jouluisilla asioilla.
A niin kuin jouluAATTO...

Laatikosta Löytyi vanhakunnon hernepussi. Hernepussit ovat pikkumiehen lempileluja. Hernepusseja on kiva heitellä, niillä voi tasapainoilla tai sopivat maalitolpoksi pallopelissä. Kun leikin välissä tulee aika rauhoittua, hernepussia pyöritellessä mielikin rauhoittuu...

 Hernepussi on helppo ja nopea tehdä. Tarvitset vain sopivan palan tiivistä ja tukevaa kangasta. Joulun kunniaksi päätin tehdä hernepussin vanhasta patjakankaan palasta. Leikkasin kankaasta 13x23cm palan huomioiden 1cm saumavaran.

 Seuraavaksi taitoin palan puoliksi ja ompelin kaksi sivuista kiinni 1cm saumavaroin. Kulmassa kannattaa työ kääntää pitäen neulan alhaalla. Kulmasta tulee siisti, kun hernepussi käännetään oikein päin. Muista alkuun loppuun edestakaisompeleet, ettei hernepussin ompeleet purkaannu.

 Leikkaa langanpäät ja silitä saumavarat auki. Apuna silityksessä kannattaa käyttää hihalautaa. 
 Seuraavaksi asettele avoin sivu yhteen niin, että aikaisemmin ommeltu sauma tulee keskelle. Neulota kiinni ja ompele. Muista jättää kääntä/täyttö aukko.
 Sitten onkin aika kääntää hernepussi oikeinpäin. Kulmia kääntäessä apuna voi käyttää vaikka sukkapuikkoa. Hernepussin täytteenä voi käyttää perinteisiä herneitä tai korvata herneet maissilla, riisillä tai muovirakeilla. Itse suosin täytteenä maissia, eli popcornin jyviä, sillä allergisoivat vähemmän. Olen myös huomannut, että perheemme koira jättää maissipussit rauhaan. Hernepusseista häviää sisältö parempiin suihin. Pieneen hernepussiin täytettä menee noin 1dl verran.
 Lopuksi ompelen täyttöaukon kiinni ja viimeistelen pussin singneerauksella.
 Siisti langanpäät pois ja Hernepussi on valmis leikkiin...
Aikaa Hernepussin valmistukseen menee noin puolituntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti